Benvinguts/des a la classe de la Farigola!!!!

Català: timó, timonet, tem, tomaní, farigola, frigola
Castellà: tomello, tremoncillo, estremoncillo, tomillo

Nom científic: Thymus vulgaris

Potser una de les plantes que la gent coneix més bé i en fa ús és la farigola, una planta de la família de les labiades arriba atenir de 15 a 30 cm. d'altura, mostra fulles oposades, lanceolades, amb les vores enrotllades i densament piloses. Les flors de la farigola són diminutes, agrupades en gotims terminals molt densos, rosats o de color blanc. Calze de color vermellós vinós, amb la gorja obstruïda per pels blancs. El llavi superior mostra tres dents curtes, i l'inferior dues llargues i estretes lacínies. La corol·la mesura entre 7 i 8 mm i apareix dividida en dos llavis: el superior escotat i en inferior subdividit en tres lòbuls divergents. Tota la planta desprèn una forta aroma en estar proveïda de glàndules essencials; existint nombroses varietats. Es recol·lecten primordialment com a plantes medicinals i els romans la van introduir a la cuina, perfumant vins i formatges.

Et trobarem a faltar Ivan!!!

Poc abans de començar les festes de Nadal, la classe de 3r B va acomiadar l’Ivan que s’ha traslladat a viure als EUA. Tots li desitgem molt bona sort en aquesta nova etapa que emprèn!

Durant aquests dies també hem anat a l’hort , així com a l’aula de Ciències a veure in situ els canvis d’estat de l’aigua i olorar i tocar els diversos olis i minerals.

També hem celebrat alguns aniversaris i els alumnes han estat elaborant les seves originals màscares de Carnestoltes. Pròximament, publicarem les fotografies de la rua de Carnestoltes que realitzarem per la Rambla ubicada davant de l’escola.

VIGILEU!

Google
contador de visitas
alltheforo.com

EL TEMPS A SANT JAUME: